Još uvijek na vrhuncu
35

LeBron o tajni dugovječnosti: Možda je sve ovo zbog vina koje pijem

K. H.
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš LA Lakersa LeBron James dao je vrlo zanimljivu izjavu za američke medije u kojoj je otkrio šta ga je najviše motivisalo da napreduje u karijeri te je istakao da je možda ključ njegove dobre forme u 2019. godine vino koje konzumira.

Lakersi su sinoć savladali San Antonio Sparse rezultatom 114:104, a LeBron je odigrao još jedan sjajan meč u kojem je postigao 33 poena uz 14 asistencija.

"Ne želim imati nikakvu slabost niti da protivnička odbrana utječe na moju igru. Tokom karijere sam značajno napredovao zbog San Antonio Sparsa, oni su me učinili boljim jer su me u u prvom finalu 2007. godine u potpunosti zatvorili i nije mi bilo prijatno igrati. Zbog toga im se moram zahvaliti", rekao je LeBron.

James je još jednom podvukao da se osjeća bolje nego ikad, a kada su ga pitali koja je tajna toga, našalio se rekavši da je to možda zbog vina koje pije.

"Ja uvijek govorim da se osjećam bolje nego ikad, a vi mi ne vjerujete. Onda ja izađem na teren i pokažem da je tako, osjećam se odlično i fizički i psihički, a ne znam zbog čega je tako. Možda je zbog vina koje pijem. Nastavit ću to raditi", nasmijao se na kraju jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

LeBron će za mjesec dana napuniti 35 godina, ali bez obzira na to još uvijek je jedan od najutjecajnijih igrača NBA lige i to iz utakmice u utakmicu iznova pokazuje.