Košarka
0

LeBron James spreman za Lakerse

FENA
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
U sjevernoameričkoj košarkarskoj NBA sinoć su odigrane tri utakmice. Sacramento je na domaćem terenu klonuo protiv Milwaukeeja s 79:84, a Phoenix protiv Miamija s 83:95. U trećoj utakmici je Orlando savladao San Antonio s 123:101.

Sacramentu je najviše muka stvarao Earl Boykins s 19 poena, od kojih je devet postigao u posljednjoj četvrtini. Milwaukee, koji je igrao bez povrijeđenog organizatora igre Brandona Jenningsa, je ostvario drugu uzastopnu pobjedu. Pobjedi gostiju je doprinjeo Andrew Bogut s 15 poena i 13 skokova. Sacramento je upisao treći uzastopni poraz i nalazi se na dnu lige.

U Phoenixu je LeBron James postigao 36 poena i dobro se zagrijao za božični obračun Miamija s Los Angeles Lakersima, a Chris Bosh je dodao 23 poena i 11 skokova. Ekipi Phoenixa je falio Vince Carter, koji je povrijedio lijevo koljeno, a pojačanja Marcin Gortat i Mickael Pietrus su zajedno skupili samo šest poena. Jareda Dudley je jedini bio raspoložen u domaćoj ekipi, ali njegova 33 poena nisu bila dovoljna za pobjedu.

Orlando je s 59 postotnim šutom iz igre ubjedljivo okončao niz od deset uzastopnih pobjeda San Antonia, koji i dalje ostaje ekipa s najboljim omjerom lige. Gilbert Arenas je upisao 14 poena, devet asistencija i šest skokova, iako nije bio u prvoj petorci Orlanda.

Tony Parker je s 16 poena bio prvi igrač gostujuće ekipe koja je izgubila prvi put nakon skoro mjesec dana.

NBA