Ima snažnu poruku
5

LeBron James predstavio svoju treću knjigu namijenjenu djeci

D. B.
Zvijezda Los Angeles Lakersa, LeBron James, u četvrtak je predstavio svoju treću knjigu namijenjenu djeci, koja će biti objavljena 2. aprila 2024. godine.

Riječ je o novoj ilustriranoj priči pod nazivom "I Am More Than", koja govori o tome da osoba ne treba dozvoliti drugima da definišu njen karakter.

Tridesetosmogodišnji James je svojim riječima na društvenoj mreži X opisao novu knjigu. Četverostruki osvajač NBA lige se još jednom udružio s umjetnicom Ninom Matom, koja je bila zadužena za crteže.

"Knjiga 'I Am More Than' govori o vjeri u sebe i u sve nevjerovatne stvari koje se mogu postići, kao i o tome da vas niko ne može definisati. Nadam se da će svi koji je pročitaju osjetiti inspiraciju da budu bolji u svemu što rade", poručio je James.

On je također udružio s novinarkom i spisateljicoma Andreom Williams ranije ove godine, a rezultat te saradnje je knjiga "We Are Family".

LeBronova prva knjiga pod nazivom "I Promise" postala je New York Timesov bestseller 2020. godine. Knjiga ima isto ime kao i Jamesova javna osnovna škola u Akronu, koja se zove "I Promise School".

"Bilo je nevjerovatno vidjeti kako učenici, nastavnici i porodice reaguju na 'I Promise' i njenu poruku ohrabrenja. S novom knjogom želimo nastaviti inspirisati djecu svugdje u svijetu da nastave sanjati velike snove i da ne dopuste da ih neko sputava", poručio je James.