NBA
17

LeBron James nosio Lakerse do velikog preokreta protiv Houstona i važne pobjede

Piše: K. H.
Košarkaši Los Angeles Lakersa upisali su izuzetno važnu pobjedu protiv Houstona na svom terenu rezultatom 111:106 te su tako povećali šanse za plasman u play-off.

Lakersi su prije ovog meča imali omjer od 28 pobjeda i 29 poraza, što su čak četiri pobjede manje od gradskog rivala Clippersa koji se nalaze na osmom mjestu, zbog čega im je pobjeda u ovom meču bila pod imperativom.

Domaći tim nije najbolje počeo utakmicu, a u finišu prve četvrtine Houston je napravio seriju od 8:0 i na prvu pauzu su otišli uz prednost od 10 poena (32:22). Dvocifrenu prednost gosti su držali i većinu druge četvrtine, a ondab s nošeni podrškom s tribina domaći igrači do poluvremena zaigrali nešto bolje i na pauzu otišli uz vodstvo gostiju od 58:52.

Kada se Houston u trećoj četvrtini odlijepio na 19 poena razlike činilo se da će Lakersi izgubiti i ovaj meč, ali onda su zaigrali puno bolje i do kraja treće dionice uspjeli smanjiti prednost gostiju na sedam razlike. Uz veliku podršku domaćih navijača ubrzo su Lakersi stigli do preokreta i vodstva, a u takvoj atmosferi gosti su dobili dvije tehničke greške i meč je na kraju riješen u korist Lakersa.

Najefikasniji igrač na meču bio je James Harden koji je ubacio 30 poena, dok je kod domaćih najefikasniji bio LeBron James koji je meč završio sa 29 poena. Ingram ga je pratio sa 27 poena, a efikasan je bio i Paul koji je za Houston ubacio 23 poena.

U ostalim mečevima Cleveland je na svom terenu porazio Phoenix rezultatom 111:98, dok je Philadelphija bila bolja od Miamija rezultatom 106:102.

Milwaukee je na svom terenu u izuzetno zanimljivom meču porazio Boston rezultatom 98:97 uz 30 poena Antetokounmpoa, dok je Golden State također na svom terenu porazio Sacramento 125:123.

Rezultati by SofaScore