Zbog koronavirusa
16

LeBron James: Neću igrati ako ne bude navijača na tribinama

F. Z.
Košarkaši Los Angeles Lakersa slavili su jutros protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 113:103 i osigurali mjesto u NBA doigravanju prvi put od 2013. godine, a najbolji igrač ove ekipe LeBron James govorio je o mogućnosti igranja pred praznim tribinama.
Sve veći broj sportskih događaja širom svijeta se igra pred praznim tribinama zbog straha od širenja koronavirusa, a novinare u Sjedinjenim Američkim Državama zanimalo je Jamesovo mišljenje o tome.

"Da igramo utakmice bez navijača? Ne, to je nemoguće. Ja neću igrati. Zbog toga igram. Igram za svoje saigrače, igram za navijače. To je bit svega. Ako se pojavim u dvorani i vidim da nema navijača - ja neću igrati, a oni neka rade šta god žele", rekao je James.

U Italiji, najteže pogođenoj evropskoj državi sa 107 smrtnih slučajeva, najavljeno je da će se sve utakmice, kao i svi glavni sportski događaji, igrati bez publike do 3. aprila.

Švicarska liga je već suspendovala sve mečeve prve i druge lige do 23. marta, dok će se meč Valencije i Atalante 10. marta u Ligi prvaka igrati bez publike.