Otvorio dušu
41

LeBron James ne može sebi oprostiti što je sinu dao svoje ime

Klix.ba
LeBron James s porodicom (Foto: Facebook)
LeBron James s porodicom (Foto: Facebook)
Najbolji svjetski košarkaš LeBron Jamesu otkrio je u epizodi serijala "The Shop" kako ne može prežaliti što je svom starijem sinu dao svoje ime.

"Žalim i dalje što sam mom četrnaestogodišnjem sinu dao moje ime", rekao je LeBron o Jamesu Jr, poznatijem kao Bronny.

Mlađi James je krenuo očevim stopama i važi za jednog od najvećih talenata u svom uzrastu, a popularni Kralj ne krije kako mu je san da jednog dana sa sinom zaigra u NBA ligi.

"Prošlo ljeto bilo je prvo u kojem sam imao vremena gledati moje dječake kako igraju basket. Mirno sam mogao sjediti i ništa me nije ometalo. Bio sam na na nekoliko turnira širom zemlje. Sjedim ja i gledam utakmicu, kada odjednom osjetim da mi se ruke počinju znojiti i kako je kompletno tijelo doživjelo reakciju. Zapitam se, šta je sada ovo? Ipak, su to samo desetogodišnji dječaci koji igraju košarku, zašto se osjećam ovako? Sljedeće čega se sjećam, sjedim do terena pa sjedim na klupi i na kraju uhvatim sebe kako sam ušao u raspravu oko neke sudijske odluke", ispričao je LeBron uz osmjeh.

Novi igrač Los Angeles Lakersa istakao je kako u djetinjstvu nije imao oca pored sebe.

"Davno sam rekao sebi, kada budem imao djecu, radit ću sve što taj čovjek nije za mene. Pružit ću im stvari koje ja nisam imao. Što se košarke tiče, dat im samo savjete, a na njima je da izaberu put koji žele", zaključio je James.