NBA
0

LeBron James mijenja dres u počast Jordanu?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaš Cleveland Cavaliersa LeBron James, jedna od najvećih zvijezda NBA lige današnjice, potaknuo je nagađanje kako bi uskoro mogao promijeniti svoj dres s brojem 23.

Tako The Plain Dealer iz Clevelanda javlja da James želi zamijeniti broj 23, broj koji je imao na svojem dresu od srednjoškolskih dana, kako bi odao počast možda i najvećem košarkašu svih vremena Michaelu Jordanu, nedavno novoprimljenom članu Kuće slavnih koji je u dresu Chicago Bullsa s brojem 23 na leđima osvojio šest NBA prstena.

Komentar kako bi mogao zamijenti dresove James je dao nakon gostujuće pobjede nad Miamijem (104-111) u četvrtak, a njegova je ideja da pokrene i peticiju prema kojoj bi se svi igrači u NBA ligi koji nose dres s brojem 23, istoga odrekli i zamijenili ga.

Prošlosezonski najkorisniji igrač NBA lige (MVP) mogao bi izabrati dres s brojem 6 koji nosi u američkoj reprezentaciji, kao i često na treninzima Cavaliersa. Broj 6 kod Jamesa također ima posebno značenje budući da mu je iza Jordana drugi najomiljeniji igrač Julius Erving.

NBA