Poraz od Bostona
7

LeBron James je ipak samo čovjek: Umoran sam, ali sam pokušao

Klix.ba
LeBron James (Foto: AFP)
LeBron James (Foto: AFP)
Iako je nebrojno puta u svojoj karijeri pokazao da posjeduje vanserijsku snagu i da je umor protivnik protiv kojeg uvijek ostvari pobjedu, zvijezda Clevelanda LeBron James istakao je nakon poraza njegove ekipe od Bostona u petom meču finala Istočne konferencije da zaista osjeća umor.

James je glavni pokretač Cavsa i jedan od najzaslužnijih što su stigli do finala Istočne konferencije, a koliko je zapravo bitna njegova uloga i koliko je Cleveland prosječna ekipa bez glave i repa, pokazalo se u svakoj utakmici u kojoj glavnu riječ nije vodio James.

Tokom utakmice protiv Bostona, kamere su više puta prikazivale vidno umornog Jamesa koji nijednog trenutka nije dobio kvalitetnu podršku saigrača.

On kaže da je i pored umora pokušao odvesti svoju ekipu do pobjede, ali je kazao da nisu imali dovoljno dobrih akcija.

"Bio sam umoran na momente, ali mislim da je tako sada svima. I pored toga sam pokušavao da pogađam i dovedem svoju ekipu u poziciju da dođe do pobjede. Imali smo svoje trenutke, ali nismo odigrali dovoljno dobrih akcija. Defanzivno smo Boston zadržali na 36 posto šuta, imali smo i 15 izgubljenih lopti, ali u odbrani smo bili dobri, iako smo primili 96 poena. U napadu nismo uspijevali, a za tri poena smo šutirali samo 9-34. U play-offu nećete upisati puno pobjeda na mnogo mečeva ako ubacite 83 poena, ali smo odbranom sebi dali šansu, čak i u četvrtoj četvrtini", dodao je James.

Nakon toga on je istakao da u sljedećem meču njegova ekipa mora ponoviti pristup iz pete utakmice u odbrani, ali da moraju pogađati svoje šuteve.

"Treba da odigramo odbranu kao sinoć, ali moramo da pogađamo šuteve. To će definitivno pomoći. Na našem terenu imamo nivo komfora, željno iščekujemo šansu da odvedemo seriju u sedmi meč. Na nama je da vidimo možemo li da se vratimo u Boston za još jedan meč", zaključio je LeBrone.

Još jednom podsjećamo, Celticsi trenutno vode rezultatom 3:2, a šesti meč igra se u noći s petka na subotu.