NBA liga
0

Lebron James i Tony Parker najbolji košarkaši u januaru

Totalsport
LeBron James iz prvaka Miami Heata i Tony Parker iz San Antonio Spursa proglašeni su za najbolje košarkaške svojih konferencija tokom januara u NBA ligi.

LeBron je ovu nagradu dobio treći put zaredom, a recimo da je tokom januara ostvario hvale vrijedni rekord, odnosno, postao je najmlađi košarkaš u historiji lige s 20.000 poena. Prestigao je dotadašnjeg rekordera, Kobea Bryanta. Inače, James je u januaru u pet utakmica postizao 30 poena i više, u sedam 25 i više, a u dvanaest utakmica 20 i više.

Parker je, pak, bio najbolji igrač Spursa koji su tokom januara ostvarili odličan omjer (12-3). Parker je, pak, sa 7.9 dodavanja po utakmici bio treći najbolji asistent na Zapadu kroz januar, sa 21.9 poenom po utakmici šesti strijelac, te je bio sedmi na tabeli najboljih igrača s prosjekom šuta (56.3 posto).

Recimo i ostale kandidirane za ovu nagradu. Na Istoku su to bili Emeka Okafor (Washington), Carmelo Anthony (New York), Brook Lopez (Brooklyn), Carlos Boozer i Joakim Noah (oba Chicago) i Kyrie Irving (Cleveland), a na Zapadu Danilo Gallinari (Denver), James Harden (Houston), Kevin Durant i Russell Westbrook (oba Oklahoma City) i LaMarcus Aldridge (Portland).