Već posjeduje školu
23

LeBron James gradi selo koje će biti utočište učenicima i njihovim porodicama

D. B.
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
NBA košarkaš LeBron James otvorio je svoju "I Promise" školu u Akronu u Ohiju prije godinu, a sada planira ponuditi tranzicioni smještaj za učenike i njihove porodice kojima je potrebno utočište.

LeBron James Famili Foundation i Graduate Hotel su najavili planove za izgradnju sela pod nazivom I Promise Village by Graduate Hotel s ciljem pomaganja učenicima škole "I Promise" čije se porodice bore s izazovima kao što su beskućništvo, nasilje u porodici te druge traumatične i nesigurne situacije.

"U početku je naš rad bio fokusiran na to da pomognemo djeci da se obrazuju. No, sada znamo da im ne možemo pomoći da uče ukoliko se bore da prežive, ako su gladni, ako nemaju grijanja tokom zime, ako žive u strahu za svoju sigurnost. Želimo da ovo mjesto bude dom gdje će se osjećati sigurno, voljeno i zaštićeno. Želimo da znaju da smo uz njih svaki korak na njihovom putu dok staju na svoje noge", poručio je James.

Jamesovu školu "I Promise" pohađa gotovo 350 učenika od trećeg do petog razreda, a plan je proširiti obrazovanje do osmog razreda do 2022. godine.