Poznati timovi
13

LeBron i Giannis odabrali početne postave za All-Star, Dončić zasluženo u prvoj petorci

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
NBA košarkaši LeBron James i Giannis Antetokounmpo odabrali su startne postave za All-Star meč koji se 16. februara igra u Chicagu.
James je u svom timu u prvoj postavi odabrao Anthony Davisa, Luku Dončića, Jamesa Hardena i Kawhija Leonarda, dok će Antetokounmpo All-Star meč početi uz podršku Joela Embiida, Pascala Siakama, Kembu Walkera i Traea Younga.

U LeBronovoj ekipi na klupi će biti Jokić, Lillard, Paul, Sabonis, Simmons, Tatum i Westbrook, dok rezervni tim kod Giannisa čine Adebayo, Butler, Gobert, Ingram, Lowry, Middelton i Mitchell.

Nova pravila All-Stara

Prve tri četvrtine igrat će se po 12 minuta, a svaka četvrtina će početi rezultatom 0:0. Pobjedničke ekipe nakon sve tri četvrtine će dobiti 100.000 američkih dolara koje će dati humanitarnoj organizaciji iz Chicaga po svom izboru.

Posljednja četvrtina neće biti vremenski ograničena, već će će se igrati u čast Kobeu Bryantu.

Poenterski učinak ekipa u prve tri četvrtine će se sabrati, a igrat će se dok rezultat na kraju meča bude 24 poena veći od broja poena ekipe koja bude u prednosti nakon tri četvrtine.

To u praksi znači ako naprimjer LeBronova ekipa bude nakon tri četvrtine vodila rezultatom 100:95, za pobjedu će joj trebati 24 poena, dok bi Giannisovoj ekipi trebalo 29 poena.

Ekipa koja pobijedi će dobiti dodatnih 200.000 dolara koje će proslijediti također u humanitarne svrhe.