Košarka
1

Latvija savladala Makedoniju za prolaz u drugi krug Eurobasketa

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Košarkaška reprezentacija Latvije pobijedila je Makedoniju rezultatom 76:66, u okviru takmičenja u grupi B Evropskog prvenstva u košarci.

Autsajder s početka prventstva Latvija je pobjedom od deset poena razlike prošla u narednu rundu takmičenja, dok će za prolaz dalje Bosni i Hercegovini protiv Litvanije trebati pobjeda od najmanje deset poena razlike.

Prvu četvrtinu selekcija Latvije otvorila je serijom od 12:0, a prvi period igre završen je rezultatom 27:16 u korist latvijske reprezentacije.

Bolja igra Latvije krunisana je prdnošću i na kraju prvog poluvremena, a rezultat je glasio 49:36.

Vođena Kasparsom Berzinsom, koji je u prve tri četvrtine postigao 13 poena, Latvija je zadržala prednost i na kraju treće četvrtine, koja je završena rezultatom 62:65.

Najefikasniji u selekciji Latvije bili su Kristaps Janicenoks i Kaspars Berzins sap o 15 poena, dok je najbolji pojedinac makedonske reprezentacije bio Pero Antić sa 16 poena.

Latvija: Martins Meiers, Mareks Majeris, Rolands Freimanis, Janis Blums, Dairis Bertans, Rihards Kuksiks, Armads Skele, Kristaps Janicenoks, Janis Strelinieks, Kaspars Berzins, Andrejs Selakovs.

Makedonija: Aleksandar Kostoski, Vlado Ilievski, Darko Sokolov, Bo Mccalebb, Vojdan Stojanovski, Damjan Stojanovski, Vladimir Brckov, Todor Gechevski, Pero Antic, Stojan Gjuroski, Gjorgi Chekovski, Predrag Samardziski.