NBA doigravanje
0

Lakersi u finalu Zapada

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lanjski sudionici velikog finala NBA lige plasirali su se u konferencijsko finale Zapada savladavši u sedmoj utakmici polufinalne serije tim Houston Rocketsa 89-70.

Los Angeles Lakersi igrat će u finalu Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa nakon što su s ukupnih 4-3 bili bolji od teksaške momčadi.

Do posljednje pobjede u seriji domaćin je došao prilično lako, sigurnijim ulaskom u utakmicu građenom na preciznom šutu i jakoj odbrani kojom su dozvolili samo 12 poena gostima u uvodnoj i 19 u drugoj četvrtini utakmice. Na poluvremenu je već bilo dvadeset poena prednosti za Kobea Bryanta i društvo, a rezultat je “ušminkan” i na +30 u posljednjem periodu utakmice, što su Rocketsi uspjeli tek smanjiti u trajanju slavlja domaćina.

Prvo ime utakmice bio je španski centar Lakersa Pau Gasol s 21 postignutim košem i 18 uhvaćenih lopti, 14 poena uz šest skokova dodao je Andrew Bynum. Aaron Brooks s 13 poena je predvodio poraženi sastav (bez McGradyja i Minga) kod kojeg je izostao očekivani učinak Artesta, Scole, Battiera...

NBA doigravanje, polufinale:

Zapadna konferencije

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 89-70 (Gasol 21p, 18s, Bynum 14p, 6s / Brooks 13p) LA Lakersi prošli u konferencijsko finale nakon 4-3 u seriji

NBA