Košarka
0

Lakersi slavili u gradskom derbiju

FENA
Košarkaška ekipa Los Angeles Lakers savladala je u gradskom derbiju LA Clipperse s 96:91 i opravdala status jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje titule prvaka NBA lige.

Susret je obilježio veliki broj tehničkih grešaka i grubih faula, te Bryantova serija u posljednjoj četvrtini (12 poena od ukupno 24) koja je preokrenula tok meča u korist Lakersa.

Španski centar Pau Gasol je dodao 23 poena i deset skokova u pobjedi Lakersa koja je prekinula niz od tri uzastopna poraza i rezultirala verbalnim sukobom Bryanta i Gasola s zvijezdom Clippersa Chrisom Paulom, prenosi Eurosport.

"Malo smo se porječkali i to je sve. Bila je to izrazito borbena utakmica'', izjavio je Gasol nakon susreta.

Dolazak Paula u Clipperse početkom ove sezone dao je snagu i povisio očekivanja drugog tima iz Los Angelesa, međutim organizator igre je zakazao nakon što je pauzirao pet utakmica zbog povrede koju je zadobio 14. januara na utakmici upravo protiv Lakersa.

Ubacio je samo četiri poena uz 12 asistencija, a Clippersima nije bilo dovoljno ni 26 poena i devet skokova Blakea Griffina.

Bryant je u posljednjoj četvrtini postigao osam uzastopnih poena, a Metta World Peace je postigao trojku 3,30 minuta do kraja susreta, za vodstvo Lakersa od pet poena. U nastavku susreta Clippersi nisu uspjeli preokrenuti tok meča i sada su obje ekipe izjednačene na tabali Zapadne konferencije.

NBA