Košarka
0

Lakersi paradom proslavili 16. naslov

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Los Angeles Lakersa proslavili su svoj drugi uzastopni i 16. ukupno naslov NBA prvaka na ulicama Los Angelesa u ponedjeljak.

Lakersi predvođeni Kobeom Bryantom vozili su se u otvorenom kamionu i autobosu na kat i razdragano mahali mnogobrojnim navijačima tokom povorke koja je prošla rutom dugom 3.2 kilometra od Staples Centera do Galen Centera na Univerzitetu Južne Karoline.

Ispred kamioneta s navijačima Lakersa vozilo je vatrogasno vozilo, na kojem su navijače kluba animirale popularne navijačice “Lakers Girls”.

Pored Bryanta u kamionetu se moglo vidjeti i sve ostale aktuelne zvijezde Lakersa poput Paua Gasola, Andrewa Bynuma, Rona Artesta i ostalih, kao i neke bivše košarkaše kluba poput Magica Johnsona, a jedini koji je izostao bio je trener Phil Jackson, prema riječima glasnogovornika kluba Johna Blacka, "jer je morao prisustvovati već ranije dogovorenim liječničkim pregledima".

Podsjećamo, Lakersi su naslov NBA prvaka odbranili prošle sedmice pobjedom u finalnoj seriji nad najvećim rivalima Boston Celticsima 4-3 i tako im se po ukupnom broju naslova primakli na tek jedan zaostatka (16-17).

Tokom parade policija u Los Angelesu saopćila je da je uhapšeno devet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, čime se broj uhapšenih nakon finalne serije ukupno povećao na 51 osobu, jer je nakon sedme odlučujuće utakmice u kojoj su Lakersi slavili 83-79 uhapšeno 42 izgrednika.

NBA