NBA doigravanje
0

Lakersi pali u Houstonu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkaši Houstona doslovno su se poigrali s Los Angeles Lakersima u četvrtoj utakmici NBA doigravanja. Pobjedom 99-87 su izjednačili seriju polufinala Zapada na 2-2.

Očekivanja su na početku ogleda bila potpuno različita od toga kako se utakmica razvijala, jer je Houston bio pogođen s viješću za Yao Minga. Njihov nominalno najbolji igrač je doživio lom koščice u lijevom stopalu zbog čega je za njega ova sezona završena.

No, i bez njega (i bez McGradyja, koji pauzira od početka 2009. godine) Houston je bio potpuno dominantan protiv Bryanta, Gasola i društva.

Na startu su Lakersi bili uzdrmani serijom 17-4, a poslije se pokazalo da to nije bio samo bljesak domaćih košarkaša. Bez Yao Minga je igra Houstona u napadu postala kudikamo brža, a odbrana Lakersa u niti jednom trenutku nije znala zaustaviti suparnika.

Na kraju prve četvrtine je Houston imao +13 (29-16), a na poluvremenu +18 (54-36). U tih 24 minute igrači Houstona su i za dva i za tri poena imali šut iznad 50 posto.

Na tome se domaća ekipa nije zaustavljala, već je i u nastavku lomila suparnika, pa su tako u jednom trenutku imali i trideset poena prednosti.

Opuštanje je uslijedilo u posljednjoj četvrtini kada su najbolji igrači Houstona sjedili na klupi, a Bryant i ostali su odlučili barem ublažiti ovaj visoki poraz (dobili su zadnjih 12 minuta 33-16). Sljedeća peta utakmica se igra u Los Angelesu u utorak.

Najbolji je kod domaćina bio Aaron Brooks sa 34 poena, dok je Shane Battier dodao 23. Ron Artest je utakmicu završio sa 8 poena, deset skokova i 6 asistencija.

Kod Lakersa možemo izdvojiti tek Gasola sa 30 poena i devet skokova.

Na ovom ogledu se dogodila još jedna loša vijest za Lakerse. Pri padu je leđa povrijedio Lamar Odom i u trećoj četvrtini je napustio parket.

NBA doigravanje, konferencijsko polufinale:

Zapadna konferencija

Houston (5) - LA Lakers (1) 99-87 (Brooks 34p, 3s, 4a, Battier 23p / Gasol 30p, 9s)

Serija je izjednačena na 2-2.