Košarka
0

Lakersi izbjegli nevolje, Celticsi nemaju istu sreću

Klix.ba
Kobe je bio zadovoljan igrom Madsena
Kobe je bio zadovoljan igrom Madsena
Aktuelni NBA prvaci Los Angeles Lakersi su uspjeli prekinuti neugodnu seriju od 6 uzastopnih poraza protiv San Antonio Spursa ove sezone.

U trećoj utakmici polufinala Zapadne konferencije između San Antonio Spursa i Los Angeles Lakersa, slavili su aktuelni trostruki šampioni, smanjivši prednost San Antonija u seriji na 2-1. Inspirirani Devean Georgeom, koji je unatoč teškoj ozljedi članka startao u utakmici, te dao prva 4 koša za Lakerse, ekipa iz grada anđela je pobjedila rezultatom 110:95.

Kobe Bryant je bio najefikasniji strijelac Lakersa sa 39 postignutih poena, a tome je dodao i 4 skoka i 4 asistencije. Shaquille O'Neal je dodao 21 poen, uz 16 skokova i 8 asistencija, dok je Devean George dao pored velike inspiracije svojim suigračima, dao i lični playoff rekord od 13 postignutih poena.

"Ovo je bila vrlo važna utakmica. Da smo izgubili i ovu, bilo bi se nemoguće vratiti nakon 0-3. Pokazali smo, međutim, kako ih možemo pobijediti, a to je ipak najvažnije," izjavio je Kobe nakon utakmice. U drugom sinoćnjem duelu bez većih problema New Jersey Netsi su savladali Boston Celticse, te se još više približio drugom učešću zaredom u finalu Istočne konferencije. Trenutno Netsi vode sa 3-0, te im je potrebna još samo jedna pobjeda za sljedeću rundu.

Netse je predvodio Kenyon Martin sa 25 poena i 7 skokova, dok ga je pratio Richard Jefferson sa 20 koševa i 7 skokova, a ova dva igrača su ujedno bili i jedini u svojoj ekipi sa dvoznamenkastim učinkom. Za Boston, kao i obično najefikasniji je bio Paul Pierce sa 23 poena i 9 skokova, dok su ga pratili Tony Delk sa 16 i Antoine Walker sa 15 postignutih poena i 15 skokova.

ISTOK Boston (0) - (3) New Jersey 76:94

ZAPAD LA Lakers (1) - (2) San Antonio 110:95