Košarka
0

Lakersi doveli Stevea Nasha

Totalsport
Steve Nash (Foto: AFP)
Steve Nash (Foto: AFP)
Kanadski košarkaš Steve Nash, nakon osam godina provedenih u Phoenixu, u zamjenu za četiri izbora na draftu koja su pripala Sunsima, odlazi u LA Lakerse.

U srijedu je potvrđen dogovor između Sunsa i Lakersa u sklopu kojeg će se ekipi Kobea Bryanta priključiti All Star playmaker Steve Nash dok su u Phoenix otišli prvi izbori drafta 2013. i 2015. godine, te drugi izbori 2014. i 2015. godine.

Cijeli trade će postati služben 11. jula, a prema informacijama iz američkih medija, Nash je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan oko 27 miliona dolara.

Iskusnog razigravača pokušali su dovesti New York, Dallas i Toronto, no nakon što je u zadnjih osam sezona odveo Phoenix u tri konferencijska finala Nash je odlučio pokušati osvojiti NBA naslov s Lakersima, dok Sunsi kreću u temeljitu rekonstrukciju momčadi.

Prošle je sezone Kanađanin ubacivao 12,5 koševa u prosjeku, uz 10,7 asista i 53 posto šuta, a u sastavu iz Los Angelesa odmijeniti će Ramona Sessionsa koji je aktivirao klauzulu u ugovoru s "jezerčanima" i postao slobodan igrač.

NBA