Operisao rame
7

Kyrie Irving propušta ostatak NBA sezone

FENA
Kyrie Irving (Foto: EPA-EFE)
Kyrie Irving (Foto: EPA-EFE)
Kyrie Irving će propustiti ostatak NBA sezone, objavili su danas američki mediji nakon što je jedan od najboljih bekova današnjice obavio operaciju ramena.

Irving, košarkaš Brooklyn Netsa i saigrač bh. košarkaša Džanana Muse, igrao je dobar dio sezone uz pomoć kortikosteroida koji su mu omogućavali da igra bez bolova. Ipak, nakon što tretman kortizonom više nije davao željene rezultate, a mogao bi dugoročno da ošteti mišiće i zdravlje košarkaša, uprava Netsa je odlučila da Irvinga podvrgne operaciji, javlja AP.

"Kyrie je igrao pod bolovima i zbog toga mu moramo biti zahvalni. Želio je biti na terenu sa svojom ekipom. Ali došao je trenutak kada je bol bila prevelika i kada je u pitanje došlo njegovo dugoročno zdravlje, tako da smo odlučili da riješimo taj problem", rekao je generalni menadžer Nesta Sean Marks.

Irving je počeo osjećati bol u ramenu u oktobru prošle godine, zbog čega je propustio 26 utakmica u ovoj sezoni. Stanje se pogoršalo nakon utakmice 4. novembra i pet uzastopnih gostujućih utakmica na kojima je Irving igrao sve dok nije došao do faze da teško može podići rame.

Svestrani košarkaš je u svojoj prvoj sezoni u dresu Netsa odigrao samo 20 utakmica, ali opet je uspio pokazati svoj raskošni talent. U prvom meču u Brooklynu postigao je 50 poena, a 31. januara protiv Chicago Bullsa postigao je 54 poena.

U klubu očekuju da će se Irving na ljeto vratiti treninzima.