Košarka
0

Kukoč donio pobjedu Bucksima

Klix.ba
Splićanin je bio ključni igrač za Milwaukee u produžecima za pobjedu nad drugom najboljom ekipom Istočne konferencije, New Jersey Netsima.

Bucksi su posustajali u posljednjoj četvrtini, ali su Netsi promašili 9 slobodnih bacanja dok se to dešavalo. Nakon što su uprskali vodstvo od 14 poena u posljednjih 6 minuta regularnog dijela utakmice, Milwaukee Bucksi su porazili New Jersey u produžetku rezultatom 119-114, izjednačivši rezultat u seriji na 2-2. Uz pomoć mladih zvijezda Richarda Jeffersona i Kenyona Martina, koji su zajedno dali ukupno 58 poena za Netse, ekipa New Jerseya se vratila u utakmicu.

Ali onda je u produžecima na scenu stupio splitski košarkaš. Toni Kukoč je zabio dvije ključne trice za Milwaukee, uz sjajnu asistenciju za svog suigrača Michaela Redda koji je također zabio trojku zapečativši pobjedu. Kukoč je završio utakmicu sa 23 poena, najbolje u svojoj ekipi, sa šutom 4/6 za 3 poena, te je ugrabio 5 skokova. Pratili su ga Sam Cassell sa 21 poenom, i Gary Payton sa 20, koji je uz to dodao i 14 asistencija.

"Nije bio efikasan u trećoj utakmici i mi smo izgubili. Nakon tog susreta otišao sam u svlačionicu i rekao mu da mora biti agresivniji, a to ću mu i dalje ponavljati", komentirao je najveći trash-talker NBA lige, Gary Payton.

Rezultati:

ISTOK New Orleans (1) - (2) Philadelphia 99:85 Milwaukee (2) - (2) New Jersey

119:114 (OT)

ZAPAD Utah (1) - (2) Sacramento 107:104

NBA