Košarka
8

Krzyzewski objavio širi spisak košarkaša SAD-a za Olimpijadu, Bryant se dobrovoljno otpisao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor američke košarkaške reprezentacije Mike Krzyzewski je objavio širi spisak igrača koji konkurišu za Olimpijske igre u Riju, a među 30 imena nema Kobeja Bryanta.

Iako je Bryant izjavio kako bi idelan završetak karijere predstavljao nastup na Olimpijadi, te je time stvoren pritisak na Krzyzewskog da ga pozove, legendarni bek Lakersa se dobrovoljno otpisao iz konkurencije za sastav.

"Otkad sam najavio povlačenje, gledam ove igrače drugim očima. Svjestan sam da su oni budućnost oove igre i da baš oni zaslužuju mjesto u ekipi koja će igrati u Riju. Ljudi njih trebaju gledati i navijati za njih", poručio je Kobe, koji je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijadama.

Na spisku se nalaze: LeBron James, Chris Paul, Carmelo Anthony, LaMarcus Aldridge, Harrison Barnes, Bradley Beal, Jimmy Butler, Mike Conley, DeMarcus Cousins, Steph Curry, Anthony Davis, DeMar DeRozan, Andre Drummond, Kevin Durant, Kenneth Faried, Rudy Gay, Paul George, Draymond Green, Blake Griffin, James Harden, Gordon Hayward, Dwight Howard, Andre Iguodala, Kyrie Irving, DeAndre Jordan, Kawhi Leonard, Kevin Love, Klay Thompson, John Wall i Russell Westbrook.