Košarka
20

Krupalija: Vučurović je odustao od tužbe, završili smo taj slučaj

Piše: O. T.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Direktor KK Bosna Royal Jelly Damir Krupalija izjavio je da klub više nema problema s Nikolom Vučurovićem i da je ovaj košarkaš odlučio odustati od tužbe pred Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA). Osim Krupalije, na konferenciji za medije govorio je i trener kluba Dušan Gvozdić koji je govorio u susretu 11. kola Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine u kojem KK Bosna dočekuje KK Kakanj.

Vijest da je Vučurović odustao od tužbe je izuzetno važna za KK Bosna, jer je "slučaj Vučurović" prijetio gašenju kluba. Istina, ovaj problem nije posljednji i jedini problem kluba, ali rješenjem ovog problema klub može mnogo "lakše disati".

"Sinoćnjim mailom smo završili ovaj slučaj. Dogovor smo postigli prije mjesec dana, a danas je sve završeno i ispoštovano. Dobili smo notarski ovjerenu izjavu da je Nikola odustao od tužbe pred FIBA-inim tribunalom i više nemamo taj problem. Nadamo se da će u narednih nekoliko dana sve suspenzije povodom ovog slučaja biti skinute. Mi ipak imamo još mnogo problema, iako smo riješili ovaj akutni. Ovo je bio prioritet. Drugi slučajevi također postoje i radimo na njima. Sa svim ljudima kojima klub duguje želimo razgovarati i želimo riješiti sve kako bismo deblokirali klub, kako bi se klub mogao takmičiti pod izvornim imenom. Ovo je pozitivna stvar za nas. Nastavljamo borbu za totalni oporavak kluba", rekao je Krupalija.

Bosna će u 11. kolu Lige 10 u Skenderiji igrati protiv Kaknja, Bosna je trenutno prvi tim tabele s omjerom 8-2, dok je Kakanj treći s utakmicom manje i omjerom 7-2. Bosna će ovaj meč igrati u dvorani D1, a ne u velikoj dvorani. Razlog su veoma niske temperature.

Trener KK Bosna Royal Jelly Dušan Gvozdić istakao je da se ekipa bori sa zdravstvenim problemima.

"Očekuje nas utakmica sa Kaknjem. To je jedna ekipa koja ima kontinuitet i rezultatski i trenerski. Svaku utakmicu zdravstveni bilten nam je sličan onome u školama, jer nas je napao stomačni virus. Nadamo se da će nas to sve proći u ovih nekoliko dana. Pričali smo i o nekim stvarima koje su se dešavale u prvom dijelu, kada je Zrinjski imao taj problem pa je otkazao utakmicu. Ovo su stvarno uslovi elementarne nepogode. Želja da se igra postoji i nadamo se najboljem. Prvi dio sezone smo odigrali kako smo odigrali, uz dva teška poraza koja su ostavila trag na nama. U pozitivnom smo ritmu, ono što smo zacrtali na početku ispunjavamo. Trebamo dati sve od sebe na utakmici i ništa nije problem. Do kraja imamo osam kola i svaka utakmica će nam biti specifična. Rezultat ćemo vidjeti kada se sve završi", rekao je trener Dušan Gvozdić.