Košarka
6

Krupalija nakon isteka roka za isplatu Vučurovića: Sve bi se trebalo riješiti, optimističan sam

Piše: D. B.
Damir Krupalija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Krupalija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor KK Bosna Damir Krupalija je nakon isteka FIBA-inog roka isplate duga prema Nikoli Vučuroviću, čija je tužba dovela Studente pred gašenje, za portal Klix.ba izjavio da vjeruje u rješenje problema u naredna dva dana.

Zvaničnih informacija zasad nema iako je produženi rok koji je odredila FIBA danas istekao. Ipak, Krupalija je rekao da se radi na rješenju problema.

"Zasad nemam nikakvu zvaničnu informaciju. Administrativno završavamo određene stvari, a sve strane su uključene, FIBA i Vučurović su u toku i obaviješteni su. Zvanično saopćenje ćemo objaviti u utorak poslijepodne ili u srijedu, jer imamo administrativnih prepreka koje zajednički rješavamo", izjavio je Krupalija za portal Klix.ba

Dug prema Vučuroviću bi trebao biti izmiren u naredna dva dana.

"Iskreno se nadam da će to biti riješeno u naredna dva dana. Optimista sam, ali znate kako je kod nas, iz sata u sat se stvari mijenjaju", završio je Krupalija.

Ako KK Bosna riješi slučaj "Vučurović", onda će se moći upustiti u borbu za isplatu ostatka duga prema državi, nekadašnjim igračima, dobavljačima i drugim stranama, a radi se o milionskim iznosima.

KK Bosna već dvije godine sarađuje s KK Royal te zajednički nastupaju pod imenom KK Bosna Royal Jelly. Ne riješe li Studenti svoje probleme, KK Royal Jelly samostalno nastavlja takmičenje u Ligi 10.

KK Bosna je ove sedmice otvorila i račun na stranici Generosity gdje poziva sve ljude dobre volje da pomognu klubu uplatom sredstava na ovom linku.