Košarka
0

Krstić pušten iz pritvora, nada se da će izbjeći kaznu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Srpski košarkaš Nenad Krstić pušten je u petak iz atenskog pritvora u kojem je završio nakon što je tijekom jučerašnje utakmice protiv Grčke stolicom pogodio Giannisa Bouroussisa.

Posljednji dvoboj Acropolis Cupa prekinut je 2:40 minuta prije kraja pri vodstvu Grčke 74-73. U tim je trenucima počela opća tučnjava koju su pokrenuli Miloš Teodosić i Antonis Fotsis.

U gužvi je u jednom trenutku Krstić pokušao stolicom pogoditi Sofoklisa Schortsanitisa, ali je nastradao Bouroussis koji zbog povrede nije ni igrao u toj utakmici.

Tužitelj Costas Simitzoglou u petak je odlučio pustiti Krstića, ali istraga je još u toku, a tek nakon njezina završetka će biti poznato hoće li protiv centra Oklahome biti podignuta optužnica. Krstić se nakon izlaska iz pritvora vratio u hotel, a do kraja dana bi trebao odletjeti za Beograd.

Srpski selektor Dušan Ivković, ujedno i trener Olympiacosa, incident je nazvao sramotnim i požalio se kako su sada srpsko-grčki odnosi narušeni.

"Krstić je reagirao u samoodbrani. Uzeo je stolicu kad je vidio da polugoli grčki navijači ulaze na teren. Stolica mu je ispala iz ruku i pogodila Bouroussisa", na komičan je način pokušao Ivković odbraniti svoga košarkaša.

Krstić je, pak, izjavio kako se nada da ga Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) neće kazniti.

"Napravili smo glupost, ali nadam se da nas neće kazniti. Grci su započeli tučnjavu, a kako nije bilo zaštitara, u teren su počeli ulaziti i navijači. Ako kazne mene, moraju kazniti i druge", rekao je Krstić, zaboravivši pritom da drugima ipak nisu "ispadale" stolice iz ruku.