Sportski mediji hvale Teletovića
0

FOTO+VIDEO / "Kralj Bosne" bi mogao postati "Princ Brooklyn Netsa"

Klix.ba
Mirza Teletović dobija sve više vremena na parketu otkako je na klupu Brooklyn Netsa došao P. J. Carlesimo. Kapiten bh. košarkaške reprezentacije odužio mu se odličnim igrama.

NBA karijera Mirze Teletovića ili Kralja Bosne, kako ga zovu u BiH, nije išla planiranim tokom dok je na kormilu Brooklyn Netsa sjedio Avery Johnson. Međutim, te stvari su se promijenile nakon što je Carlesimo preuzeo ekipu, piše Nets Daily.

U Brooklyn je doveden sa velikim očekivanjima i ugledom najboljeg košarkaša Evrope. Bivši trener Johnson nije mislio da je Mirza polivalentan igrač i zbog toga je prvih 25 utakmica presjedio na klupi Netsa.

Dolaskom Carlesima počeo je i novi NBA život Mirze Teletovića, koji je treneru pokazao da može na parketu uraditi sve ono što se od njega traži. Prošle sedmice, u utakmici protiv Sacramento Kingsa, vidjeli smo da je Mirza mnogo više od šutera.

Ušao je početkom druge četvrtine i igao odličnih devet minuta te pomogao Netsima da stvore razliku od 18 poena. Pogodio je trice za vodstvo i pokazao kako nije jednodimenzionalni košarkaš. Teletović je utakmicu završio sa 14 poena, šest skokova, dvije asistencije i dvije blokade nad Demarcusom Cousinsuom.

“Ljudi misle da sam samo tricaš. Međutim, ja mogu uraditi i druge stvari, pomoći ekipi na mnogo drugih načina", kazao je Teletović.

U posljednje tri utakmice, kada mu je stvarno pružena prilika, kapiten bh. košarkaške reprezentacije ima prosjek od 9,3 poena i 3,7 skokova. Njegov procent šuta za dva poena iznosi 52,3 posto (10 od 19) i 54,5 posto za tri poena (6 od 11).

U teškim trenucima koji su evidentno iza njega Teletović se nije bunio zbog manjka minutaže na parketu, već je uradio ono što veliki igrači rade, gledao saigrače i "kupio" ono što mu je trebalo za poboljšanje svoje igre.

"Mnogo sam naučio od Reggija Evansa. On je vrhunski defanzivni igrač čiju sam igru mnogo pratio. Pokušavam ga kopirati gdje mogu", kazao je Teletović.

Ukoliko nastavi ovako kako je to radio u posljednje tri utakmice "Kralj Bosne" bi mogao postati "Princ Brookly Netsa", piše između ostalog Nets Daily.

NBA