Lijepe vijesti
45

Kovačević posjetio Vujoševića: Dule izgleda dobro, za nekoliko dana će izaći iz bolnice

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor muške seniorske reprezentacije Duško Vujošević osjeća se dobro i za nekoliko dana biće pušten na kućno liječenje. Lijepe vijesti iz Beograda javio je direktor naše reprezentacije Siniša Kovačević, koji je danas posjetio Vujoševića u Kliničkom centru.

"Selektor izgleda zaista dobro. Počeo je i sa laganim šetnjama po preporuci doktora i u dobrom je opštem stanju. Sada je najvažnije da rana dobro zaraste. Prema riječima ljekara, za nekoliko dana bit će otpušten iz bolnice. Naravno, ova posjeta nije protekla bez razgovora o košarci. Već smo pravili određene planove za novembar, kada počinju kvalifikacije. Na radost svih nas, Vujošević ne sumnja u brz oporavak i u to da će predvoditi Zmajeve u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo", referiše Kovačević i dodaje:

"U razgovoru sa Vujoševićem, složili smo se da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo treba prije svega iskoristiti da se izgradi stabilan sistem, nastavi sa individualnim napretkom igrača i povrati kult reprezentacije. U ovakvom kalendaru, sa malo vremena za pripreme i u ovako teškoj grupi, treba postavljati realne ciljeve", rekao je Kovačević.

Podsjećamo, Dušku Vujoševiću u srijedu je amputiran gangrenozni prst noge na Kliničkom centru u Beogradu.