{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Košarkaški savez BiH raspisao konkurs za izbor generalnog sekretara

24.9.2018. u 16:05
5
4
Košarkaški savez BiH raspisao konkurs za izbor generalnog sekretara
5
Košarkaški savez BiH raspisao konkurs za izbor generalnog sekretara
Foto: N. G./Klix.ba
Košarkaši savez Bosne i Hercegovine danas je raspisao konkurs za prijem zaposlenika u radni odnos na radnom mjestu generalnog sekretara.
Kako je navedeno, konkurs je raspisan u skladu sa Zakonom o radu u institucijama BiH, Pravilnikom o radu Košarkaškog saveza BiH i odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH od 30. augusta 2018. godine.

"Za navedenu poziciju konkurs se raspisuje za prijem zaposlenika u radni odnos na mandatni period od četiri godine", piše u tekstu konkursa.

Pored općih uslova propisanih Zakonom o radu u institucijama BiH kandidati trebaju ispunjavati i posebne uslove i to: VSS, najmanje tri godine radnog iskustva kao rukovodilac, visok stepen poznavanja engleskog jezika i poznavanje rada na računaru.

U prijavi za posao kandidati su obavezni dostaviti prijavu na konkurs, biografiju, dokaz o stručnoj spremi, dokaz o adekvatnom radnom iskustvu, dokaz o poznavanju stranog jezika, dokaz o poznavanju rada na računaru, dokaz o državljanstvu BiH, dokaz o prebivalištu na području BiH i uvjerenje nadležnog organa da se ne vodi krivični postupak.

"Kandidati koji budu pozvani na razgovor moraju imati dugoročnu viziju funkcionisanja košarkaškog saveza, ciljeve, kao i strategiju za ostvarenje tih ciljeva. Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja", piše u tekstu konkursa.

Među kriterijima koji se zahtijevaju od kandidata navedeno je iskustvo u strateškom planiranju, procjeni prijedloga projekata, projektnom menadžmentu/implementaciji i nadgledanju, potom znanje i iskustvo u oblasti regionalne i međunarodne saradnje, iskustvo u finansijskom menadžmentu i planiranju budžeta, odlične menadžerske i liderske sposobnosti, odlične vještine vezane za timski rad, odlične pregovaračke vještine i odlične pisane i usmene komunikacijske vještine.

Opis poslova generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH:

Zastupa i predstavlja Savez, stara se i preduzima mjere za realizaciju plana i programa Saveza, kao i provođenje odluka Skupštine, Upravnog odbora i njihovih radnih tijela, ostvaruje saradnju s međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA) i sa članovima saveza, državnim i drugim organizacijama, brine o materijalno-finansijskim sredstvima saveza, obavlja stručne poslove i rukovodi radom stručne službe, priprema sjednice skupštine i upravnog odbora, kao i njihovih radnih tijela, obavještava javnost i sredstva informisanja o radu saveza i njegovih organa, ovjerava i potpisuje takmičarske dokumente za Prvenstvo BiH i Završnicu KUP-a u skladu s propisima o registraciji i FIBA pravilima, obavlja i druge poslove koje mu u obavezu stavljaju skupština, upravni odbor i predsjednik saveza.


Podsjećamo, 31. decembra 2016. godine Dubravko Barbarić podnio je ostavku na dužnost generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Od tog dana Barbarić se nalazi u tehničkom mandatu do izbora novog generalnog sekretara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: