{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Košarkaški savez BiH dobio 50.000 KM od Ministarstva kulture i sporta

19.7.2013. u 14:11
0
5
Košarkaški savez BiH dobio 50.000 KM od Ministarstva kulture i sporta
0
Košarkaški savez BiH dobio 50.000 KM od Ministarstva kulture i sporta
Mahmutović i Kaplan
Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović, potpisali su Ugovor o sufinansiranju učešća reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u iznosu od 50.000 KM.
U Budžetu Federacije BiH za 2013. godinu osigurana su sredstva za transfer za sport od značaja za Federaciju, a sredstva dodijeljena Košarkaškom savezu će biti usmjerena za pripreme i učešće Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Kaplan i Mahmutović razgovarali su o problemima sa kojima se Košarkaški savez BiH susreće u procesu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo. Generalni sekretar saveza je naglasio da je finansijska situacija više nego teška i da vrlo često nailazi na nerazumijevanje institucija i ljudi koji bi trebali pokazati više sluha za jednu od najuspješnijih bh. selekcija.

"Federalno ministarstvo kulture i sporta je iz svojih skromnih sredstava izdvojilo 50.000 KM za odlazak naše reprezentacije u Sloveniju što jeste značajno, ali je sigurno nedovoljno u ovako teškoj situaciji. Nadam se da će se i ostali nivoi vlasti kao i sponzori uključiti i pomoći košarkaškoj reprezentaciji da naprave dobar rezultat u Sloveniji. Ako očekujemo dobar rezultat, onda moramo pomoći svi“, kazao je Kaplan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: