Košarka
568

Košarkaški heroji danas stižu u Sarajevo, dođite i dočekajte ih

Piše: J. H.
Košarkaška reprezentacija BiH
Košarkaška reprezentacija BiH
Košarkaški reprezentativci BiH danas (utorak) u 16:05 sati slijeću na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon što su dostojno predstavili našu zemlju na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji.

Nakon herojske borbe koju su bh. reprezentativci, selektor Aco Petrović i stručni štab pokazali na Eurobasketu, vrijeme je da im se odužimo i pozdravimo ih na Sarajevskom aerodromu.

Itekako su Acini Zmajevi zaslužili da građani BiH dođu u što većem broju i na taj način im se zahvale za borbenost i dostojno predstavljanje države na najvećoj košarkaškoj smotri na Starom kontinentu.

Nažalost, sa tri nevjerovatne pobjede i dva poraza, reprezentacija BiH se nije uspjela plasirati u drugi krug Eurobasketa nakon što su sinoć nedovoljnom razlikom i odličnom igrom savladali Litvaniju.

Prethodno, porazili smo Makedoniju i Crnu Goru i bili na korak od najvećeg košarkaškog uspjeha nakon rata kada je riječ o seniorskoj reprezentaciji.

Zaslužili su Aco Petrović, Mirza Teletović, Nihad Đedović, Zack Wright, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Nemanja Gordić, Nedžad Sinanović, Dalibor Peršić, Marko Šutalo, Edin Bavčić, Ante Mašić i Muhamed Pašalić da im pružimo ruku i čestitamo na svemu što su u proteklih pet dana uradili na parketu dvorane u Jesenicama.

Oni su nas učinili ponosnim.