|

Košarkaške NBA zvijede oglasili se na društvenim mrežama, zgroženi odlukom u Fergusonu

Košarkaške NBA zvijede oglasili se na društvenim mrežama, zgroženi odlukom u Fergusonu
0
A
Anadolija
25.11.2014. u 22:28
9
komentara
0

dijeljenja
Košarkaške NBA zvijede oglasili se na društvenim mrežama, zgroženi odlukom u Fergusonu Foto: AFP
Nakon što je porota američke savezne države Missouri donijela odluku da neće podići optužnicu protiv policajca za ubistvo afroameričkog mladića u gradu Fergusonu, oglasile su se i košarkaške zvijezde Los Angeles Lakersa, Kobe Bryant i Steve Nesh. 
Igrač NBA koji je pet puta bio proglašen šampionom, Kobe Bryant putem društvenih mreža reagovao je na današnju odluku porote u Fergusonu. 

"Sistem je omogućio mladim Afroamerikancima da budu ubijeni iza maske prava", napisao je Bryant na svom Twitter profilu. 

Njegov suigrač Steve Nash također je dao svoju reakciju putem Twittera: "Zgrožen sam odlukom koja je donesena u Fergusonu. Rasizam je naučen. Prihvaćeno je sistematsko gušenje mogućnosti i obrazovanja", napisao je, pored ostalog Nash. 

Nakon što je objavljena odluka porote, izbile su masovne demonstracije na ulicama Fergusona, a zapaljene su brojne četvrti. Demonstracije su izbile i u brojnim američkim gradovima, a u New Yorku je glavnim trgom protestovalo skoro 1.000 građana koji su time izrazili svoj protest protiv odluke porote.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...