Teška situacija
57

Košarkaška reprezentacija BiH u Makedoniju putuje autobusom, nema novca za avion

Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

"Nakon nadljudskih napora koje je UO KS BiH uložio kako bi se obezbijedila finansijska sredstva za neometan rad seniora u pripremnom periodu, obavještavamo javnost da će muška seniorska reprezentacija ipak putovati na turnir u Skoplje", pišu iz Saveza.

Upravni odbor KS BiH naišao je na razumijevanje Stručnog štaba sa kojim je obavio razgovor i koji je svjestan teške situacije u kojoj se Savez trenutno nalazi.

Postignut je dogovor da naša reprezentacija putuje u Makedoniju autobusom, s obzirom da nema dovoljno sredstava za putovanje avionom.

"Zajednički stav UO KS BiH i Stručnog štaba seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine jeste da zbog dobrih odnosa koje Savez ima sa Košarkaškom federacijom Makedonije, ne bi bilo korektno da se učešće otkaže u posljednjem trenutku, te da će mečevi u Skoplju mnogo značiti našoj selekciji, kako bi što spremniji dočekali pretkvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine", saopćeno je.

UO KS BiH se zahvaljuje Stručnom štabu i reprezentativcima na razumijevanju i na činjenici da su izašli u susret nacionalnom Savezu u jednom od najtežih trenutaka od postojanja KS BiH.

Seniorska reprezentacija u Skoplje putuje u utorak, 18. jula u večernjim časovima, a na turniru "Trofej Makedonije 2017" odmjerit će snage sa selekcijama Holandije, Portugala i domaćina Makedonije.