Eurokup
0

Košarkašice Željezničara dočekuju Dynamo Kursk

FENA
Dvorana "Ramiz Salčin"
Dvorana "Ramiz Salčin"
Košarkašice Željezničara u četvrtak dočekuju Dynamo iz Kurska u okviru šesnaestine finala FIBA Eurokupa.

Željezničar je u grupnoj fazi zauzeo treće mjesto A-grupe s omjerom od tri poraza i jedne pobjede, ali se plasirao dalje zahvaljujući ukupnom učinku na kraju grupne faze takmičenja.

Dynamo je bio prvi u E-grupi, u kojoj je odigrao samo dvije utakmice protiv hrvatske ekipe Jolly. Ruskinje su bile bolje u obje utakmice, što im je osiguralo prvu poziciju.

Trener Željezničara Vesna Bajkuša smatra da je protivnik težak, ali da će njene košarkašice dati maksimum i pokušati ostvariti pobjedu koja bi im povećala šanse za nastavak takmičenja.

"Dynamo je jaka ruska ekipa, a dodatni problem nam stvara manjak informacija o njihovoj igri. Jedine informacije koje imamo prikupljene su s interneta jer nam izvještaj o njihovoj igri iz Šibenika od Jollyja nije stigao", kazala je Bajkuša.

Ona je dodala da će Željezničar biti pojačan Tinom Periša, iskusnom hrvatskom košarkašicom koja je Željezničar pojačala nakon raskida ugovora s tuzlanskim Jedinstvom.

Prva utakmica će biti odigrana sutra u 20.30 sati u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu, dok je uzvratni susret u Kursku zakazan za 22. decembar.