Košarka
0

Košarkašice Čelika u završnici poražene od Partizana

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru 10. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige košarkašice Čelika ugostile su ekipu Partizan Galenike.

U Gradskoj areni Zenica, pred oko 300 gledalaca, košarkašice Čelika odmjerile su snage sa ekipom Partizana koja je sa večerašnjom pobjedom upisala 10/10.

Domaćini su u prvoj dionici otvorili utakmicu na najbolji mogući način, a to se pokazalo na kraju prve četvrtine kada je na semaforu stajalo 26:17. U drugoj dionici crno-crvene nisu uspjele zadržati kontinuitet dobre igre, a gošće su to iskoristile te su rezultatsku prednost košarkašica Čelika smanjile na samo tri poena (41:38). Nakon pauze izabranice trenera Čelika, Eldara Durmića, vraćaju se u igru i uspijevaju da zadrže malu prednost i u trećoj četvrtini, koju su zaključile sa rezultatom 58:56.

Polovinom posljednje dionice košarkašice Partizana preuzimaju vodstvo kod rezultata 64:65, a završnicu su priveli u svoju korist od četiri poena prednosti, te su na kraju slavile sa 76:80.

Najefikasnije u redovima Partizan Galenike bile su Tamara Radočaj i Brooke Queenan sa po 20 koševa, dok su kod domaćeg Čelika Ivona Bogoje sa 26 i Tamara Bajić sa 18 koševa bile najefikasnije u svojoj ekipi.

U okviru 10. kola MŽRKL, mađarski Peac-Pecs slavio je protiv Vršca sa 72:41, a na rasporedu su još tri utakmice.

Od 19:00 sati igraju Sloboda protiv Vojvodine, a pola sata kasnije sastaju se Subrina Ilirija i Mladi Krajišnik, dok je utakmica Voždovca i Athlete Celje na rasporedu od 20:30 sati.