Košarka
6

Košarkašice Čelika spremne za odbranu dvostruke krune i Regionalnu ligu

Piše: E. M.
(Foto: Klix.ba)
Ženski košarkaški klub Čelik kompletiranjem igračkog kadra počeo je pripreme za narednu sezonu gdje će svoje nastupe nizati u Međunarodnoj regionalnoj ligi, Prvenstvu i Kupu Bosne i Hercegovine.

NA "C" terenu Gradske arene u Zenici trener Čelika Slobodan Kecman okupio je košarkašice koje će u narednoj sezoni nositi dres Čelika. On je u svom obraćanju kazao kako će početak priprema biti iskorišten za testiranje igračica.

"Danas smo kompletirali sastav, a postoji velika mogućnost da dovedemo centra, odnosno igračicu na poziciji pet. Ambicije kluba su sigurno odbrana titula u Prvenstvu i Kupu, dok ćemo u regionalnoj ligi pokušati otići korak dalje", kazao je Kecman.

Zvjezdana Gagić, koja je već igrala u Čeliku, ponovo će braniti crno-crvene boje sa ambicijama odbrane dvostruke krune i postizanjem što boljeg rezultata u Regionalnoj ligi. Kapiten Ženskog košarkaškog kluba Čelik Aida Kalušić je izjavila kako je ekipa u odnosu na prošlu godinu u izmijenjenom sastavu, ali da je tu dosta mlađih igračica koje će razmijeniti iskustva sa nekoliko iskusnijih.

"Nadam se da ćemo uspjeti dovesti igračicu na poziciju centra, koja nam je veoma potrebna. Mi smo već dvije godine zaredom osvajačice dvostruke krune, što nikome nije pošlo za rukom. Iako ove godine imamo podmlađen sastav mi ne odustajemo od svojih ciljeva“, zaključila je Kalušić.

Prvi čovjek BH starta Behudin Bajgorić je kazao da mu je drago što je saradnja između dva kluba unaprijeđena.

"Mi smo za ovu sezonu Čeliku ustupili sedam igračica i ta saradnja se razvija u pozitivnom pravcu. Mi smo mlad klub i želimo raditi za Čelik, klub koji radi profesionalno i postiže zapažene rezultate i nadam se da će se naša saradnja još unaprijediti", istakao je Bajgorić.

Ekipi su se priključile i Josipa Zovko i Anđela Mitrašinović sa čijim dolaskom je zaključen igrački kadar bh. predstavnika u Regionalnoj ligi. Košarkašice Čelika će sredinom septembra učestvovati u Mađarskoj na turniru, a krajem mjeseca u Zenici će biti održan memorijal Amna Fazlić. Početak takmičenja u Regionalnoj ligi planiran je za 8. oktobar.