Košarka
28

Košarkašice Čelika pobjednice memorijalnog turnira "Amna Fazlić"

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika pobjednice su petog memorijalnog turnira "Amna Fazlić" koji je jučer i danas odigran u Gradskoj areni u Zenici.

Zeničanke su u finalu memorijalnog turnira snage odmjerili sa ekipom Athlete Celje te su na kraju slavile rezultatom 70:63. Prva četvrtina pripala je gošćama sa 23:16, dok se na pauzu otišlo sa rezultatom 27:39.

U trećoj četrtini Zeničanke su uspjele ostvariti prednost od devet poena (21:12), da bi u završnici četvrte četvrtine preuzele vodstvo i utakmicu privele kraju sa rezultatom 70:63.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Aida Kalušić sa 19 koševa te Nataša Bučevac sa 15 i Irma Rahmanović sa 12 koševa, dok su kod ekipe Celja najviše poena postigle Marica Gajić (13) i Eva Lisac i Alma Potočnik sa po devet ubačenih koševa.

Trener ekipe Čelika Slobodan Kecman je kazao da je zadovoljan igrom svojih igračica na memorijalnom turniru.

"Čestitam svojoj ekipi na požrtvovanosti i borbenosti, zaista su igrale odlično i pokazale su timski duh gdje su jedna za drugu igrale. Mogao bih samo da izrazim riječi hvale, turnir je bio jak, ekipa Celja je sjajna ekipa i fizički jaka ekipa. Organizacija je bila na velikom nivou i svi smo zadovoljni", kazao je Kecman.

Najbolja igračica memorijalnog turnira "Amna Fazlić", Aida Kalušić je kazala kako je ovaj trofej dobar vjetar u leđa za naredni period.

"Kada nakon mjesec dana treniranja osvojite prvi trofej to je odličan vjetar u leđa. Pokazali smo hrabrost, timski duh, ali imamo dosta stvari da ispravimo i najbitnije je da smo slavili i da imamo vjetar u leđa za naredni period", izjavila je Kalušić.

Trećeplasirana ekipa memorijala je Budućnost koja je savladala ekipu Medveščaka rezultatom 68:54.