Košarka
0

Košarkašice Čelika osvajačice Kupa BiH

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika iako su izbačene iz košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine večeras su u Gradskoj areni u Zenici osvojile Kup BiH nakon pobjede protiv ekipe Play Off iz Sarajeva.

Košarkašice Čelika treću godinu zaredom osvojile su Kup Bosne i Hercegovine, a večerašnju utakmicu otvorile su odlučno da su već u prvoj četvrtini imale vodstvo od 13 poena (12:25), dok su i u drugoj četvrtini istim tempom i potpunom dominacijom na terenu uspjele otići na pauzu pri rezultatu 27:41.

U trećoj četvrtini gošće iz Sarajeva su postigle 17 poena, dok su domaće košarkašice na svoj konto upisale još 16 poena te osigurale miran završetak utakmice u posljednjoj četvrtini koja im je donijela sigurnu pobjedu sa konačnih 61:76.

Najbolje u redovima Čelika bile su Kapor sa 22 i Kalušić sa 20 poena, dok su u redovima Play Offa najviše poena postigle Delić (15) i Marković i Nikolina Delić sa po 11 koševa.

Nakon utakmice medalje ekipi Play Offa dodijelio je predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Zenica Feđa Jovanović, dok je pobjednicama Kupa medalje i pehar uručio potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva koji je zvižducima dočekan u Gradskoj areni Zenica zbog izbacivanja Zeničanki iz takmičenja u prvenstvu BiH.