Važan korak ka cilju
89

Košarkaši Srbije u prepunoj beogradskoj Areni savladali favoriziranu Grčku

V. K.
Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u prepunoj beogradskoj Areni reprezentaciju Grčke sa 100:94, u nevjerovatnom meču u kojem je publika imala priliku gledati i produžetke.

Ovom pobjedom na startu druge faze kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv favorizirane ekipe Grčke koju predvodi Giannis Antetokounmpo napravila je važan korak u daljoj borbi za plasman na veliko takmičenje.

Košarkaši Srbije sjajno su otvorili meč te su nakon prve četvrtine imali prednost od šest poena razlike (31:25).

Drugu četvrtinu obilježila je povreda Vase Micića, a na poluvrijeme su košarkaši Srbije otišli s rezultatom 51:44.

Iako je u trećoj četvrtini djelovalo kako će Srbija uspjeti u regularnom dijelu pobijediti Grčku, Heleni predvođeni Giannisom Antetokounmpom uspjeli su utakmicu uvesti u neizvjesne produžetke te je tako regularni dio utakmice završen rezultatom 87:87.

Uprkos problemima, Srbija je u produžecima nošena fantastičnom podrškom navijača uspjela savladati Grčku s rezultatom 100:94.

Kada je riječ o individualnoj statistici, meč su obilježile NBA zvijezde i s jedne i s druge strane. Nikola Jokić meč je završio s 29 oena, osam skokova i šest asistencija, dok je s druge strane Giannis Antetokounmpo ubacio 40 poena uz osam skokova i pet asistencija.

Ovom pobjedom, Srbija je produžila nade za Svjetsko prvenstvo, a do kraja ovog ciklusa igrat će još utakmice s Turskom i Velikom Britanijom.