Ozbiljan pristup
26

Košarkaši Srbije porazili Filipine sa 59 razlike i ostvarili drugu pobjedu na SP-u

K. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Košarkaši Srbije ostvarili su drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se trenutno igra u Kini, a oni su u meču 2. kola ubjedljivo porazili Filipine rezultatom 126:67.
Srbija je, baš kao i u prvom meču protiv Angole, s dosta respekta ušla u u ovaj susret i nijednog trenutka nisu dopustili Filipincima da na bilo koji način ugroze njihovo vodstvo, a već nakon prve četvrtine imali su prednost od 15 poena razlike. Bilo je 28:13.

Do poluvremena je Srbija nastavlja s ozbiljnom igrom, a na pauzu su otišli sa 27 poena prednosti i već tada je bilo da će bez ikakvih problema upisati drugu pobjedu u svojoj grupi.

Bez obzira na ubjedljivo vodstvo, Srbijanci su nastavili s maksimalno ozbiljnom igrom, a do kraja meča uspjeli su postići 126 poena i na kraju su slavili sa 59 razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nemanja Bjelica koji je postigao 20 poena, a pratio ga je Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 17 ubačenih poena. S druge strane, kod Filipina se izdvojio Jaymar Perez koji je meč završio sa 16 poena.

Ostali rezultati:

Kina - Poljska 76:79 (nakon produžetaka) Južna Koreja - Rusija 73:87 Portoriko - Španija 63:73