Grupa B
18

Košarkaši Srbije nakon ubjedljive pobjede protiv Portorika prošli su u drugi krug Mundobasketa

K. H.
Portoriko - Srbija (Foto: FIBA)
Košarkaši Srbije ostvarili su pobjedu u drugom meču Svjetskog prvenstva, a oni su danas u Manili bili bolji od Portorika rezultatom 94:77, te tako iz grupe B osigurali prolazak u narednu fazu.

Srbija je već na samom početku pokazala da je veoma ozbiljno shvatila ovaj meč, a nakon prvih 10 minuta i vodstva od 12 razlike (27:15), bilo je jasno da će doći do pobjede i da od samog starta ništa ne želi dovesti u pitanje.

Do poluvremena, Srbija je dodala u još jednu brzinu više, a na pauzu su otišli s ubjedljivim vodstvom od 57:27 i već tada je bilo jasno da će doći do druge pobjede u grupnoj fazi i da su već osigurali put u narednu fazu.

U drugom poluvremenu, iako su treću četvrtinu izgubili rezultatom 30:18, košarkaši Srbije priveli su meč kraju i došli do trijumfa.

Tek u jednom trenutku četvrte četvrtine, Portoriko je smanjio vodstvo Srbije na 10 razlike (81:71), no to je bilo sve, opet su košarkaši Srbije zaigrali puno bolje, "odlijepili se" i na kraju pobijedili.

Nakon pobjede protiv Kine u prvom kolu rezultatom 105:63, iako su imali manjih problema u drugom poluvremenu, košarkaši Srbije pokazali su da su veoma ozbiljno shvatili sve protivnike.

S druge strane, za Portoriko je ovo bio prvi poraz, pošto su oni u prvom meču nakon produžetaka bili bolji od Južnog Sudana. Inače, Južni Sudan će biti posljednji protiv Srbije u prvoj fazi Mudobasketa, dok će Portoriko za kraj igrati protiv Kine.

U današnjem meču, najefikasniji igrač Srbije bili su Bogdanović i Jović, koji su ubacili po 17 poena, a dvocifreni su još bili Avramović sa 15 ubačenih poena te Milutinov, koji je ubacio 12 poena.

U poraženom timu se izdvojio Pineiro s ubačenih 14 poena, dok je 13 poena ubacio Howard.

Rezultat po četvrtinama:

Portoriko - Srbija 77:94 (15:27, 12:30, 31:18, 19:19)

Tabela:

Standings provided by Sofascore