Važan meč
0

Košarkaši Slobode dočekuju Split i nadaju se prvoj pobjedi u ABA 2 ligi

FENA
Košarkaši OKK Slobode u 4. kolu ABA 2 lige danas dočekuju ekipu Splita. Tuzlaci su još bez pobjede u tom takmičenju, dok Splićani imaju dvije pobjede i poraz.

Trener tuzlanskog tima Josip Pandža kaže kako je pred njegovim igračima velika utakmica i jak protivnik. Rekao je da se igra OKK Slobode pomjera naprijed, ali su za sada rezultati loši.

"Protiv MZT Skopje Aerodroma i čačanskog Borca igrali smo kvalitetno 25, a protiv Sutjeske 30 minuta, što nije bilo dovoljno za pobjedu. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije, da ćemo broj dobrih minuta produžiti i slaviti pobjedu. Vjerujem u svoj mladi tim. Ako budemo dovoljno borbeni, hrabri i mirni imamo šansu da slavimo protiv velikog protivnika", izjavio je Pandža uoči današnje utakmice.

Kvalitetnu košarku i borbenu utakmicu očekuje i igrač Miloš Grubor, koji se uzda u domaći teren, te podršku publike.

"Ekipa Splita jedan je od favorita za ulazak u play-off ABA 2 lige. Sigurno su kvalitetni, ali nama to daje dodatnu motivaciju. Mlada smo ekipa i željni dokazivanja. Igramo pred našom publikom i moramo ući čvrsto i odlučno u utakmicu. Nadam se da uz takvu želju, borbu i navijače možemo upisati prvu pobedu u regionalnom takmičenju", zaključio je Grubor.

Uprava kluba odlučila je da ne naplaćuje ulaznice za susret sa Splitom, nego je pozvala ljubitelje košarke da dođu u Mejdan i zajednički obilježe 100. godišnjicu RSD Sloboda, a ujedno pomognu domaćim košarkašima da ostvare prvu pobjedu u ABA 2 ligi.

Susret OKK Sloboda – Split igra se danas u velikoj dvorani Mejdan od 17.00 sati.