Euroliga
4

Košarkaši Reala u posljednjoj četvrtini trojkama slomili otpor Zvezde

N. K.
Foto: Euroliga
Foto: Euroliga
Košarkaši Real Madrida pobijedili su u Beogradu u okviru 7. kola Eurolige ekipu Crvene zvezde rezultatom 75:60 i tako potvrdili trijumf protiv Albe ostvaren u prošlom kolu.

Početak utakmice bio je katastrofalan za obje ekipe i na kraju prve četvrtine obje ekipe su postigle zajedno svega 21 poen.

Real se do odlaska na odmor odlijepio na šest poena razlike, ali je Zvezda u nastavku zaigrala sjajno i čak preokrenula rezultat uoči posljednje dionice.

Međutim, tu je bio kraj za domaće. U posljednjoj četvrtini su imali promašaj za promašajem, što su gosti iskoristili i na kraju sjajnim trojkama uvjerljivo slavili.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Sergio Llull s 16 poena, a podršku je imao u Rudyju Fernandezu koji je ubacio 12 poena. Bolji od ostalih kod domaćina bio je Billy Baron sa 17 poena. Real Madrid je na sedmom mjestu Eurolige s četiri pobjede i tri poraza, dok je Zvezda na 13. poziciji s omjerom 2-5.

Himki je savladao Zenit 87:73 u ruskom derbiju, Anadolu Efes pobijedio Olympiakos (86:67), a pobjede su ostvarili i Maccabi Tel Aviv protiv Albe Berlin (104:78) te Milano protiv Baskonije (81:74).

Tabela: