Euroliga
0

Košarkaši Real Madrida potopili Barcelonu

Totalsport
Real Madrid je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige opasno prijetio Barceloni, ali ih nisu uspjeli slomiti. No, ispravili su pogreške i naplatili taj poraz slavljem u drugom ogledu 70-63.

Prednost domaćeg parketa, u seriji na tri pobjede, se tako preselila na stranu Reala

Prije ovih četvrtfinalnih ogleda Barça i Real su igrali dvije utakmice u sezoni (jednom u prvenstvu i jednom u Kupu kralja). Barcelona je pobijedila oba puta uz prosjek od dvadeset poena razlike.

Real je odbrambeno sjajno odigrao prvu četvrtinu (15-8), te su nakon toga konstantno proveli vrijeme u vodstvu do kraja utakmice.

Maccabi se sredio nakon premijernog poraza od Partizana, te je u drugom ogledu uzvratio i slavio sa 98-78. No, Izraelci i dalje moraju pobijediti barem jednom u Beogradu ako žele ugledati Final Four.

U četvrtak je cijela ekipa odigrala jako dobro, a najviše su ubacili Bluthenthal i Wisniewski, po 17 poena.

Olympiacos je pobijedio Prokom 90-73 i tako došao do drugog slavlja u ovom četvrtfinalu. Litavac Linas Kleiza je i u prvom i drugom ogledu bio najbolji pojedinac "djece iz Pireja". U četvrtak je postigao 26 poena uz devet skokova.

Treće utakmice se igraju 30. marta, a domaćini su Real, Partizan, Prokom i Caja Laboral.

Euroliga, četvrtfinale (druge utakmica):

Barcelona - Real Madrid 63-70 (1-1 u seriji) Maccabi - Partizan 98-78 (1-1 u seriji) Olympiacos - Prokom 90-73 (Olympiacos vodi 2-0) CSKA - Caja Laboral 83-63 (CSKA vodi u 2-0)