Prvenstvo BiH
27

Košarkaši Leotara slavili u Vogošći, Kakanj u dramatičnoj završnici pobijedio Bratunac

N. K.
Kakanj - Bratunac (Foto: Facebook/Mirsad Mujagić)
Kakanj - Bratunac (Foto: Facebook/Mirsad Mujagić)
Košarkaši Leotara pobijedili su u Sarajevu u Prvenstvu BiH ekipu Vogošće rezultatom 93:84 te tako potvrdili trijumf ostvaren u prošlom kolu protiv Proma.

Domaći su katastrofalno otvorili meč pa je Leotar već nakon prve četvrtine imao velikih 20 poena razlike. Ta prednost je rasla do 28 poena uoči odlaska na odmor i činilo se tada da pitanje pobjednika meča uopšte neće biti upitno.

Međutim, Vogošća se budi u nastavku meča i smanjuju na -7, ali su se dosta potrošili te nisu imali snage do kraja meča za spektakularni preokret.

Najefikasniji igrač Leotara bio je Marko Rikalo s 20 poena i pet asistencija, a veliku pomoć imao je u Vladimiru Aleksiću koji je imao 17 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Kod Vogošće najbolji je bio James Campbell s 20 poena i četiri skoka.

Leotar je na četvrtom mjestu Prvenstva BiH sa sedam pobjeda i tri poraza, dok je Vogošća posljednjeplasirana i bez pobjede.

U drugom današnjem meču Kakanj je nakon dramatične završnice savladao ekipu Bratunca rezultatom 86:83. Ujedno se Kakanj s ovom pobjedom izjednačio na tabeli sa svojim današnjim rivalom budući da obje ekipe imaju po pet pobjeda i poraza.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ermin Dedić s 19 poena, a pomoć je imao u Ernesu Mešinoviću (pet skokova i dvije asistencije) i Adnanu Arslanagiću (17 poena i sedam asistencija). Jedini raspoložen kod gostiju bio je Nikola Gajić s 20 poena i devet skokova.

Tabela: