Liga 11
10

Košarkaši Kaknja u derbiju četvrtog kola savladali Slobodu

Piše: K. H.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Košarkaši Kaknja savladali su Slobodu na domaćem terenu u derbiju 4. kola Lige 11 rezultatom 90:78, a pobjede su upisale i ekipe Širokog Brijega, Studenta i Zrinjskog.

Student je na domaćem terenu bio bolji od Mladosti rezultatom 74:73. Domaći igrači puno bolje su otvorili meč i nakon prve četvrtine imali prednost od deset poena razlike, da bi na poluvrijeme otišli s predošću od 14 poena razlike. Bilo je 45:31.

Ipak, Mladost je u drugom poluvremenu zaigrala bolje, a do kraja meča uspjeli su samo smanjiti rezultat i finiš meča učiniti neizvjesnim, ali osim minimalnog poraza nisu uspjeli uraditi ništa više.

Najefikasniji igrač na meču bio je Dumić u redovima gostiju koji je ubacio 23 poena, dok su kod domaće ekipe Gudić i Mikulić ubacili po 12 poena.

Široki Brijeg je na svom terenu bio bolji od Bošnjaka, a već od samog starta vidjelo se da domaći igrači više žele pobjedu. Susret je već u trećoj četvrtini bio riješen, a Bošnjak je do kraja susreta uspio samo smanjiti rezultat i na kraju izgubiti rezultatom 78:61.

Širokobriježane je do pobjede vodio Drežnjak koji je ubacio 20 poena, dok je u redovima Bošnjaka najefikasniji bio Dovadžija koji je ubacio 17 poena.

Kakanj je na svom terenu u veoma neizvjesnom meču savladao Slobodu. Nakon prvih 20 minuta igre domaći su imali prednost od tri poena razlike, da bi se u posljednju dionicu igre ušlo sa prednošću košarkaša Kaknja od četiri poena. Ipak, zadnjih deset minuta proteklo je u totalnoj dominaciji domaćih igrača koji su na kraju slavili rezultatom 90:78.

Palvara je kod Kaknja postigao najviše poena, a on je u nešto više od 27 minuta na terenu postigao 23 poena, dok je u redovima gostiju Hasandić postigao 25 poena.

U posljednjem meču Zrinjski je na domaćem terenu slavio protiv Vogošće rezultatom 84:62. Kod Plemića najviše poena postigao je Begić (16), a u redovima gostiju Fazlić je meč završio sa 19 ubačenih poena.