Putem društvenih mreža
203

Košarkaši iz cijelog svijeta upućuju riječi podrške Jusufu Nurkiću

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je doživio tešku povredu lijeve noge na samom kraju utakmice između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa bh. reprezentativac Jusuf Nurkić putem društvenih mreža primio je mnoge riječi podrške i ohrabrenja od svojih kolega.

Naime, putem svojih Twitter profila mnoge svjetske košarkaške zvijezde stale su uz Jusufa Nurkića, a neke od njih su Dwayne Wade, DeMarcus Cousins, Blake Griffin, Pau Gasol i dr.

Riječi podrške Jusufu Nurkiću uputio je i reprezentativni kolega Džanan Musa, a jedan od tvitova Bosanskoj zvijeri također je posvetio i slovenski reprezentativac i igrač Dallas Mavericksa Luka Dončić. Isto tako, na svom Facebooku je i proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović napisala kako očekuje skori povratak Jusufa Nurkića na NBA parkete.

"Ja ne poznajem jačeg momka od tebe! Sigurna sam da ćeš se vratiti brzo na parket i nastaviti da dominiraš. Uz tebe sam! Tvoj narod je uz tebe, Jusufe! Volimo te", napisala je Razija Mujanović.

Podsjećamo da je tokom sinoćnjeg meča između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa samo dvije minute prije kraja Jusuf Nurkić tokom borbe za loptu pao na parket pri čemu je slomio obje kosti potkoljenice lijeve noge, čime je za njega ova sezona završena.