Pobjeda u Tuzli
4

Košarkaši Igokee preko Slobode dvokorakom u finale play-offa

FENA
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca pobjedom u Tuzli izborili su novo finale doigravanja za prvaka BiH, pobijedivši domaću OKK Slobodu.

Konačan rezultat glasio je 65:103 (17:27, 16:23, 20:22, 12:31).

Aktuelni prvaci vrlo brzo su u tuzlanskom Mejdanu, pred oko 2.000 gledatelja, stvari posložili kako su željeli, srušivši nadu Tuzlaka u „majstoricu“. Od početka su nametnuli svoj tempo igre, koristeći maksimalno sve pogreške domaćih igrača, pa su u 8. minuti, nakon dva poena i trojke Jamesa Robinsona poveli 11:25, a prvu četvrtinu riješili su u svoju korist sa 17:27.

Tračak nade za domaće ukazao se sredinom druge četvrtine, kada su Tuzlaci zaredali s poenima, a trojkom Dejana Petrova smanjili su prednost izabranika Dragana Bajića na svega 26:31. Međutim, nada je kratko trajala, jer su nastavili s promašajima, pa je u drugoj četvrtini ponovo Igokea stekla novu prednost za vodstvo na poluvremenu od 33:50, uz dobru igru Robinsona, Strahinje Micovica i Đorđa Miloševića.

Malo šta je polazilo za rukom gračima Velimira Gašića koji kao da su sagorjeli u velikoj želji da ponove igru iz prve utakmice i ostvare pobjedu. Najbolji igrač iz tog meča Almir Hasandić rijetko je pogađao i za poluvrijeme nije postigao nijedan poen. Konačan pobjednik naslutio se već u 21. minuti kada je Micović trojkom prvi put ostvario prednost od 20 poena (33:53).

U 36. minuti na semaforu je rezultat glasio 58:90, ali gosti su i dalje nastavili s ubitačnim tempom za veliku pobjedu i zasluženi ulazak u finale "dvokorakom".

Najefikasniji u redovima Igokee bili su Đorđe Milošević sa 21 poenom, dok su James Robinson i Strahinja Micović postigli po 15. U ekipi OKK Slobode Božo Đumić i Marko Rikalo postigli su po 15, a Dejan Petrov 13 poena.