Euroliga
9

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo poraženi od Valencije, lider izgubio u derbiju

K. H.
CSKA - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Barcelone u derbiju 20. kola Eurolige pobijedili su CSKA rezultatom 88:75, Real Madrid je nakon produžetaka bio bolji od Bayerna dok je Crvena zvezda izgubila od Valencije.

Barcelona je pobijedila CSKA u Moskvi i stigla do drugog mjesta na tabeli, a na kraju su došli do trijumfa rezultatom 88:75.

Do trijumfa su ih vodili Higgins sa 25 i Abrines sa 19 ubačenih poena, dok je u poraženom timu najefikasniji bio James s 18 ubačenih poena. Ovo je za Barcelonu bila 14. pobjeda u ovoj sezoni, a za CSKA peti poraz, no oni će ostati na prvom mjestu.

Fenerbahče je na svom terenu bez većih problema pobijedio Panathinaikos rezultatom 100:74, dok je Zenit, također na svom terenu, bio bolji od Žalgirisa as 77:65.

Olympiakos je na svom terenu izgubio od Lyon-Villeurbannea rezultatom 69:63, a u još jednom izuzetno zanimljivom meču Real Madrid je nakon produžetaka bio bolji od Bayerna rezultatom 81:76.

U posljednjem meču večeri Valencija je ubjedljivo bila bolja od Crvene zvezde, a na kraju su upisali pobjedu rezultatom 91:71.

Tabela: