Burno u Beogradu
43

Košarkaši Budućnosti zbog straha od navijača izašli na teren nakon 45 minuta

Klix.ba
Košarkaši Budućnosti zbog straha od navijača Crvene zvezde nisu smjeli izaći na teren dvorane u Beogradu gdje se treba odigrati "majstorica" regionalne ABA lige, ali su 45 minuta od vremena kada je meč trebao početi ipak izašli na zagrijavanje.

Trenutni rezultat u finalu ABA lige je 2:2, a danas je u Beogradu trebala biti odigrana ključna 5. utakmica s početkom u 19:00 sati.

Ipak, nakon što su košarkaši Budućnosti izašli na teren, nekoliko navijača Crvene zvezde ušlo je na teren i krenulo je prema gostujućoj klupi, nakon čega su se povukli u svlačionicu.

Iz tabora gostujućeg kluba traže da se prostor iza njihove klupe "očisti" od navijača kako bi se osigurali uslovi u kojima se može igrati utakmica.

Nemile scene u Beogradu nisu i prve koje su se desile u ovom finalu između Crvene zvezde i Budućnosti, a sve četiri dosadašnje utakmice obilježene su velikim tenzijama, posebno dvije posljednje koje su igrane u Podgorici.

Košarkaši Budućnosti su se u 19:43 vratili na teren, dočekani su zvižducima s tribina, ali bi se, prema svemu sudeći, meč trebao odigrati.