Studenti sigurni
47

Košarkaši Bosne ubjedljivom pobjedom u Skenderiji najavili borbu za titulu prvaka BiH

N. M.
Arhiv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Arhiv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaši Bosne Meridian nastavili su s odličnim predstavama u aktuelnoj sezoni Prvenstva Bosne i Hercegovine te su večeras u Skenderiji slavili novu pobjedu.

Savladali su Studenti sa sigurnih i ubjedljivih 85:71 ekipu Proma iz Donjeg Vakufa, a tako su pobjedom u posljednjem domaćem meču regularnog toka sezone najavili borbu za titulu u Ligi 6 koja slijedi.

Prvo ime susreta bio je Vojin Ilić sa 19 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a 16 koševa ubacio je Milivoje Božović. Dobar je bio i Jure Zubac sa 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Kod Proma se istakao Kieffer Punter sa 15 ubačaja.

Bosna je ostala drugoplasirani tim na tabeli Prvenstva sa omjerom od 17 pobjeda i 4 poraza, a ispred je samo Široki s omjerom 18-2 i utakmicom manje.

U posljednjem kolu će se igrati derbi starih rivala na Pecari, gdje će Široki ugostiti Bosnu, a potom će uslijediti Liga 6 koja će odrediti prvaka Bosne i Hercegovine.

Titulu brani Igokea, koja će se u Ligi 6 i priključiti takmičenju jer je odlukom Košarkaškog saveza BiH oslobođena učešća u regularnom dijelu prvenstva.