U krcatoj Skenderiji
450

Košarkaši Bosne deklasirali Igokeu i plasirali se u finale Kupa "Mirza Delibašić"

N. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaši Bosne Meridian večeras su u ispunjenoj maloj dvorani Skenderije ostvarili veliku pobjedu u polufinalu Kupa "Mirza Delibašić", pošto su rezultatom 86:69 deklasirali favorizovanu Igokeu.

Igokea je vodila praktično samo na početku utakmice, kada je imala 4:2, a uslijedila je sjajna serija Studenata u prvoj dionici koji dolaze do dvovifrene prednosti pa je nakon prvih deset minuta bilo 26:16.

Sa odličnom igrom je Bosna nastavila i u drugom periodu, u kojem je održavala prednost na krilima fantastičnog Vojina Ilića, ali ju je Igokea pred odlazak na pauzu ipak uspjela u značajnoj mjeri istopiti (41:37).

Činilo se tada da će prvak Bosne i Hercegovine ubrzo doći do preokreta, ali Bosna je odlično igrala i u drugom poluvremenu te je konstantno vodila.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Na dvije minute prije kraja treće četvrtine Bosna odlazi na +6 (55:49) košem Ilića, a ovaj period igre okončan je divnom akcijom Muhameda Pašalića i Jure Zubca za 59:51 vodstvo Bosne.

Kriza Igokee nastavljena je i u četvrtoj dionici meča, na čijem startu Bosna pravi sjajnu seriju od 9-0 i rješava pitanje pobjednika.

Potom fantastičnu trojku pogađa Milivoje Božović i baca u delirij navijače koji su ispunili tribinu u maloj dvorani Skenderije za ogromnih 73:51.

Na kraju je bilo 86:69. Studente je predvodio Vojin Ilić sa 19 poena, 5 skokova i 3 asistencije, 14 ubačaja je dodao Haris Ćurevac, dok je 12 poena postigao Milivoje Božović.

Kod Igokee je s 18 poena najefikasniji bio Nikola Marić.

U finalu će sutra Studenti od 17 sati igrati protiv ekipe Širokog, koja je ranije danas sa 73:66 savladala Leotar.

Rezultat:

Bosna - Igokea 86:69 (26:16, 15:21, 18:14, 27:18)